Blog

21
April

schaatspret in Ankeveen

Rate this item
(0 votes)

Schaatspret in Ankeveen ? ? Euh, zult U zeggen, hebben we iets gemist ? Nee hoor, het is nog steeds dezelfde kwakkelwinter, maar 27 januari a.s bestaat de Ankeveense IJsclub 125 jaar, een gebeuren dat in het voorjaar nog groots gevierd gaat worden, de Ankeveners kennende en waar we ons nu al op verheugen. We wonen inmiddels al weer heel wat jaren in Ankeveen en ik herinner me de eerste keer, dat ik de Driedaagse van Ankeveen meemaakte, ik niet zelf natuurlijk, want ik kan voor geen meter schaatsen, maar bekende schaatsfenomenen als Henk Angenent en de dames Smit kwamen bij ons de wedstrijden rijden, dat was in 1996 .

Wij vonden het natuurlijk reuze spannend allemaal en het dorp was bommetje vol met schaatsliefhebbers. De tweede keer was in 2009, het was toen weer eens echt winter met veel sneeuw en natuurlijk ijs. Het dorp liep al weer snel vol met de eerste schaatsliefhebbers, die al voordat het ijs goed en wel betrouwbaar was, de schaatsen onderbonden. Ik hield mijn hart vast, want men wilde van geen waarschuwing weten en dook toch het ijs op en hier en daar een wak in. Menigmaal kon je de sirenes van de ambulanche horen. Maar niets kon de pret kennelijk drukken en er werd gewoon doorgeschaatst. Naarmate de ijsdikte toenam, nam het aantal bezoekers ook toe, je kon van geen meter het dorp meer in of uit, alles werd geblokkeerd door enthousiaste schaatsliefhebbers, die zich in lange rijen het dorp door probeerden te manouvreren, naarstig op zoek naar een parkeerplek, die steeds moeilijke te vinden was. Tenslotte was het ijs dik genoeg om de ook Ankeveense ijsbaan open te stellen. Wij natuurlijk ook van de partij, ook al konden we niet schaatsen, kijken is altijd leuk. Omdat we toch op de een of andere manier deel wilden nemen aan de pret, besloten we lopend het ijs op te gaan, met name het ijs bij de Dammerkade was heel goed begaanbaar, vanwege de sneeuw die erop lag. Het was prachtig, je kwam in gebieden, die je normaal nooit kon bezoeken.

Bij die gelegenheid had ik mijn videocamera meegenomen om het gebeuren vast te leggen. Ik had het ding pas, dus ging alles nog niet zo van een leien dakje. Zo had ik een statief met griezelig dunne pootjes, dat natuurlijk nooit goed bleef staan, vooral niet op dat gladde ijs. Ook bleek de natuur ons tijdens die dagen te voorzien van een zeer stevige wind, die het niet alleen flink kouder maakte, maar ook mijn statiefje deed wankelen, hetgeen resulteerde in een aantal bibberige filmpjes begeleid mijnerzijds door flink wat gemopper, als het statief weer eens onderuit ging. Kortom filmen was op dat moment nou niet bepaald een ontspannende bezigheid, maar ik hield het wel lekker warm zo met dan heen en weer gesjor van dat ding. Om de chaos compleet te maken had ik onze hond meegenomen, die zodra hij iets interessant in de verte ontwaarde, een flinke ruk aan de riem gaf.Uiteraard had ik camera, statief en hond in een hand, waardoor de camera iedere keer een flinke zwieper kreeg. Enfin, thuisgekomen bleek er toch nog bruikbaar materiaal tussen de scheve en rollende beelden te zitten, hetgeen dit filmje opleverde. De kwaliteit is dus hier en daar wat wiebelig maar het geeft toch een leuk beeld weer van de schaaatspret in Ankeveen. De laatste drie beeldjes zijn met mijn mobiel genomen en dus van slechte kwaliteit, maar het geeft zo specifiek de menigte schaatsers bij de ijsclub weer, dat ik ze er toch aan toegevoegd heb. Veel plezier met "schaatspret in Ankeveen " Oh ja, het schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van deze gebeurtenis.

Lezen 657 times Last modified on Tuesday, 21 April 2015 14:35

Webdesign

copyright nu compleet 511x298Ik fotografeer o.a. voor :

logo bruisend ankeveen  
   
logo theater voor website  
   

 

logo pkamp voo website    

 

 

 

 

Update


  

 

miniatuur  
   

 

Statistieken

2571188
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige Week
Deze Maand
Vorig maand
Totaal
114
697
4806
350865
10247
11351
2571188