Blog

22
April

bridgehead 2013 Bussum

Rate this item
(1 Vote)

Het is al weer eth53ee061d f207 a2c9 828e 00006c9be9fc bridegehead 2013 015 640x480en tijdje geleden dat ik een berichtje heb geschreven, maar ik heb het erg druk gehad ondermeer met de toevoeging op mijn website van de 18e Genie Leger Compagnie, een flinke klus !

Elk jaar is er op kamp Crailo het Bridgehead evenement. Dit duurt drie dagen en is onderverdeeld in een drietal categorieen, dag 1 is de veteranendag, dag 2 wordt de vrijheidsrit gehouden en dag 3 is een open dag in Crailo zelf, waar weer van alles te zien en te beleven was op militair gebied.

Ik had mezelf voorgenomen naar de vrijheidsrit te gaan kijken, dit ging ik altijd samen met mijn moeder doen, als de colonne door Hilversum reed, zij riep dan altijd heel verheugd " Daar komen onze bevrijders " en holde op haar oude benen richting colonne, waar ze stralend stond te wuiven naar alle veteranen, maar sinds haar overlijden, had ik er even niet zo veel zin meer in. Nu achtte ik de tijd gekomen om er maar eens weer acte de presence te geven, als dochter van een oud Indie veteraan, noblesse oblige tenslotte. Het toeval wilde op de bewuste dag dat ik a. een geblesseerde voet had en b. dat er een druilerig regentje langzaam, maar gestadig uit de hemel kwam., zodat de te voet af te leggen afstand ineens wel op een etappe van de avondvierdaagse begon te lijken. Ik had via het internet vernomen, dat de colonne rond 10 over een s'middags de Herenweg in Ankeveen zou passeren, richting Ned.horst den Berg. Een prima punt leek me dit om foto's te maken. Ondanks de handicap kwam ik er natuurlijk veel te vroeg aan, Vergezeld van een nukkige cocker spaniel, die niets liever wilde, dan direct weer rechtsomkeert te maken, teineinde z'n warme, droge mand op te zoeken. Na een 20 min. heen en weer hinkelen op het fietspad bij de weg, waarbij ik de enige belangstellende bleek te zijn, kwam eindelijk de colonne in zicht. Gauw het fototoestel in de aanslag en klikken maar. Men keek wat stuurs voor zich uit en reed met een vaart door, dat zou ik ook doen bij zoveel belangstelling, maar dat leverde op die manier geen mooie plaatjes op. Dus begon ik enthousiast te zwaaien en te juichen en zie het hielp, nadat de eerste ploeg mij verbijsterd aanstaarde, begon de tweede ploeg die voorbij kwam vriendelijk lachend terug te zwaaien. Ach, dachten ze waarschijnlijjk, laten we maar vrolijk zwaaien naar dat verregende dametje met die druipende haarbos en dat nukkige hondje, heeft ze ook nog een leuke dag.

Lezen 825 times

Webdesign

copyright nu compleet 511x298Ik fotografeer o.a. voor :

logo bruisend ankeveen  
   
logo theater voor website  
   

 

logo pkamp voo website    

 

 

 

 

Update


  

 

miniatuur  
   

 

Statistieken

2545973
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige Week
Deze Maand
Vorig maand
Totaal
116
44
278
331851
2081
3099
2545973